Νεύτων Τεχνολογίες ΑΒΕΕ - Ολοκληρωμένες Λύσεις για τη Βιομηχανία

a business unit of
Ζύγιση & Έλεγχος Βάρους Σήμανση & Κωδικοποίηση Περιτύλιξη Παλετών
Αρχική Qualiplant Τεύχος 06 - Αναβαθμίστε τη γεφυροπλάστιγγά σας

Αναβαθμίστε τη γεφυροπλάστιγγά σας

για να βελτιώσετε την ακρίβεια και την αξιοπιστία της

Βίντεο

Βλάβες στις δυναμοκυψέλες, ζημιές από κεραυνούς, νερά στα κουτιά σύνδεσης (junction boxes), υψηλό κόστος καλιμπραρίσματος και συντήρησης ...

Τα προβλήματα της γεφυροπλάστιγγάς σας οφείλονται στις δυναμοκυψέλες της. Αναβαθμίζοντας τις δυναμοκυψέλες σας στην τεχνολογία PDX, η γεφυροπλάστιγγά σας θα γίνει πιο ακριβής και αξιόπιστη από ποτέ και θα γλιτώσετε το κόστος αγοράς μιας νέας γεφυροπλάστιγγας.

 

Δείτε τι κερδίζετε από μια αναβάθμιση στην τεχνολογία δυναμοκυψελών PDX:

Πληροφορίες

Οι δυναμοκυψέλες είναι η καρδιά κάθε γεφυροπλάστιγγας. Πρόκειται για τους αισθητήρες που προσδιορίζουν το βάρος του ζυγιζόμενου οχήματος.

Οι περισσότερες γεφυροπλάστιγγες στην ελληνική αγορά είναι εξοπλισμένες με δυναμοκυψέλες παλαιάς τεχνολογίας, οι οποίες παρουσιάζουν συχνές βλάβες. Το αποτέλεσμα; Συχνά σταματήματα, μειωμένη ακρίβεια των ζυγίσεων και αυξημένο κόστος επισκευών...

 

Η ψηφιακή τεχνολογία δυναμοκυψελών

Η ψηφιακή τεχνολογία δυναμοκυψελών PDX της METTLER TOLEDO αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα, προσφέροντας:

Κατάργηση των Junction boxes
Τα κουτιά σύνδεσης (Junction Boxes) είναι η πιο συχνή αιτία βλαβών των γεφυροπλαστίγγων, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη αντοχή στην υγρασία και τη διάβρωση. Οι ψηφιακές δυναμοκυψέλες PDX καταργούν την ανάγκη για Junction Boxes, αφού συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα δίκτυο ψηφιακής επικοινωνίας.

 

Ευελιξία εγκατάστασης
Οι ψηφιακές δυναμοκυψέλες PDX είναι κατάλληλες για εγκατάσταση στις περισσότερες γεφυροπλάστιγγες της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα την παλαιά τεχνολογία ζύγισης, είτε πρόκειται για μηχανική είτε για ηλεκτρονική διάταξη με αναλογικές δυναμοκυψέλες.

 

Ειδικά ενισχυμένα καλώδια
Οι δυναμοκυψέλες PDX είναι ερμητικά κλειστές και συνδέονται μέσω θωρακισμένων ανοξείδωτων καλωδίων, τα οποία προστατεύουν από την υγρασία, τη σκόνη και τα τρωκτικά. Οι κονέκτορες βιομηχανικού τύπου προσφέρουν βέλτιστη προστασία, στεγανότητα και εύκολη σύνδεση - αποσύνδεση, χωρίς να απαιτείται νέα ρύθμιση (καλιμπράρισμα) στην περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή δυναμοκυψέλης.

 

Αντικεραυνική προστασία
Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα StrikeShield προσφέρει μέγιστη αντικεραυνική προστασία εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του συνολικού συστήματος ζύγισης: των δυναμοκυψελών, των καλωδίων και του ζυγιστικού τερματικού.

 

Αναβάθμιση μέσα σε μια μόνο μέρα
Η εγκατάσταση του συστήματος δυναμοκυψελών PDX στην υπάρχουσα γεφυροπλάστιγγά σας γίνεται μέσα σε μια μόνο μέρα. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνετε την ακρίβεια και την αξιοπιστία των ζυγίσεών σας αποφεύγοντας το κόστος αγοράς μιας νέας γεφυροπλάστιγγας.

 

Άμεσος εντοπισμός τυχόν προβλημάτων
Ένα αυτοδιαγνωστικό σύστημα προβλεπτικής συντήρησης που είναι ενσωματωμένο στο ζυγιστικό τερματικό παρακολουθεί συνεχώς τη λειτουργία της κάθε δυναμοκυψέλης, εντοπίζει σφάλματα που μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες και ειδοποιεί αυτόματα τους χειριστές.

 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι οι δυναμοκυψέλες;

Οι δυναμοκυψέλες είναι η καρδιά κάθε γεφυροπλάστιγγας. Πρόκειται για τους αισθητήρες που προσδιορίζουν το βάρος του ζυγιζόμενου οχήματος. Τα περισσότερα συστήματα δυναμοκυψελών χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα strain guage μέσα σε κάθε κυψέλη για τη μέτρηση του φορτίου πάνω στον ζυγό. Μια γεφυροπλάστιγγα συνήθως περιλαμβάνει 6-10 δυναμοκυψέλες οι οποίες είτε συνδέονται μεταξύ τους είτε συνδέονται μέσω κουτιών σύνδεσης (Junction Boxes) στο ζυγιστικό τερματικό.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις διαφορετικές τεχνολογίες δυναμοκυψελών, δείτε το παρακάτω e-book:

e-book «Γεφυροπλάστιγγες: Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τη ζύγιση οχημάτων».

Γιατί χαλάνε οι δυναμοκυψέλες;

Οι δυναμοκυψέλες ενσωματώνονται στο κάτω μέρος της πλάστιγγας και έτσι εκτίθενται στο νερό της βροχής, σε ακραίες θερμοκρασίες, σε τρωκτικά, σε κεραυνούς καθώς και σε παρεμβολές υψηλής τάσης/ρεύματος. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση των δυναμοκυψελών και μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες ή μη ακριβείς μετρήσεις. Τα προβλήματα των δυναμοκυψελών οδηγούν σε συχνές καθυστερήσεις και σταματήματα στην παραγωγική διαδικασία, τα οποία απαιτούν επισκευή και επανακαλιμπράρισμα από εξειδικευμένο προσωπικό, άρα και αυξημένα κόστη συντήρησης.

Τι μπορώ να κάνω αν οι δυναμοκυψέλες μου παρουσιάζουν συχνά βλάβες;

Εάν οι δυναμοκυψέλες σας παρουσιάζουν συχνά βλάβες, πιθανόν να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε εξ’ολοκλήρου την γεφυροπλάστιγγα. Αυτή είναι μια ακριβή λύση που πιθανόν να μην είναι απαραίτητη. Όταν μια πλάστιγγα παρουσιάζει συχνά βλάβες και σταματήματα, το πρόβλημα βρίσκεται συνήθως στις δυναμοκυψέλες ή στα καλώδια, τους κονέκτορες και τα junction boxes. Εάν αναβαθμίσετε αυτά τα μέρη με το σύστημα δυναμοκυψελών PDX της METTLER TOLEDO, η υπάρχουσα γεφυροπλάστιγγά σας θα γίνει πιο ακριβής και αξιόπιστη από ποτέ και θα γλιτώσετε το κόστος αγοράς μιας νέας.

Γιατί το σύστημα δυναμοκυψελών PDX της METTLER TOLEDO είναι ιδανικό για την αναβάθμιση της γεφυροπλάστιγγάς μου;

Μια αναβάθμιση στην τεχνολογία ψηφιακών δυναμοκυψελών PDX εξοπλίζει την γεφυροπλάστιγγά σας με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία ζύγισης. Το σύστημα δυναμοκυψελών PDX καταργεί την ανάγκη για κουτιά σύνδεσης (junction boxes) και προσφέρει υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία κάτω από οποισδήποτε συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομείτε χρήματα από την αγορά μιας νέας πλάστιγγας, μειώνετε τα κόστη επισκευών και συντήρησης, ελαχιστοποιείτε τη ζημιά από την απώλεια προϊόντος και κερδών λόγω των σφαλμάτων ζύγισης και μειώνετε τα σταματήματα στην παραγωγική σας διαδικασία. Η εμπειρία από εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη δείχνει ότι η αναβάθμιση σε δυναμοκυψέλες PDX έχει άμεση απόσβεση.

Υπάρχουν άλλες δυναμοκυψέλες που αποδίδουν τόσο καλά όσο οι PDX;

Όχι. Λόγω του ότι η Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές ακρίβειας για τις δυναμοκυψέλες της αγοράς, πολλοί πιστεύουν ότι όλες οι δυναμοκυψέλες είναι ίδιες. Πράγματι, πολλοί κατασκευαστές σχεδιάζουν τα συστήματά τους ώστε να καλύπτουν αυτές τις ελάχιστες προδιαγραφές. Η METTLER TOLEDO έχει σχεδιάσει τις δυναμοκυψέλες PDX ώστε να παρέχει επίπεδα ακρίβειας που υπερβαίνουν κατά πολύ τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Μέτρων και Σταθμών. Τα βασικά καινοτομικά χαρακτηριστικά των δυναμοκυψελών PDX είναι τα εξής: το ψηφιακό σήμα που δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, μέγιστη αντικεραυνική προστασία, προβλεπτικό σύστημα διάγνωσης βλαβών, κ.ά. Κανένας κατασκευαστής δεν προσφέρει αυτό τον συνδυασμό των δυνατοτήτων σε ένα αποδεδειγμένα σταθερό δίκτυο επικοινωνίας όπως είναι το CAN BUS (Controller Area Network).

Δείτε βίντεο με όλες τις καινοτομίες των δυναμοκυψελών PDX

Από που μπορώ να προμηθευτώ τις δυναμοκυψέλες PDX;

Από τη Νεύτων Τεχνολογίες ΑΒΕΕ, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο των γεφυροπλαστίγγων της METTLER TOLEDO στην ελληνική αγορά.

Η γεφυροπλάστιγγά μου δεν είναι κατασκευής METTLER TOLEDO. Θα δουλέψουν οι δυναμοκυψέλες PDX;

Διαθέτουμε ειδικά σχεδιασμένα σετ προσαρμογής τα οποία διασφαλίζουν την εύκολη και γρήγορη ενσωμάτωση των δυναμοκυψελών PDX στις περισσότερες γεφυροπλάστιγγες της αγοράς. Με μια δωρεάν αξιολόγηση της εγκατάστασής σας θα εκτιμήσουμε αν μπορείτε να αναβαθμίσετε τη δική σας γεφυροπλάστιγγα με δυναμοκυψέλες PDX.

Ζητήστε μας δωρεάν αξιολόγηση της γεφυροπλάστιγγάς σας

Πόσες μέρες θα πάρει η εγκατάσταση/αναβάθμιση;

Η εγκατάσταση του συστήματος δυναμοκυψελών PDX στην υπάρχουσα γεφυροπλάστιγγά σας γίνεται μέσα σε μια μόνο μέρα. Κατά την εγκατάσταση, η ομάδα τεχνικών μας θα προσαρμόσει τις δυναμοκυψέλες, θα περάσει και θα ασφαλίσει τα καλώδια και θα εγκαταστήσει - αν χρειαστεί - το νέο ζυγιστικό τερματικό.

Τι περιλαμβάνει ένα κιτ αναβάθμισης;

Ένα κιτ περιλαμβάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αναβαθμίσετε την γεφυροπλάστιγγά σας στη τεχνολογία POWERCELL PDX:

  • Ψηφιακές δυναμοκυψέλες PDX
  • Θωρακισμένα ανοξείδωτα καλώδια
  • Σετ προσαρμογής δυναμοκυψελών
  • Κονέκτορες βιομηχανικού τύπου
  • Δίκτυο cell-to-cell που καταργεί την ανάγκη για κουτιά σύνδεσης
  • Ελαστικό προστατευτικό κάλυμμα
  • Ανοξείδωτα βύσματα
  • Ζυγιστικό τερματικό με ενσωματωμένο αυτοδιαγνωστικό σύστημα προβλεπτικής συντήρησης

Φυλλάδιο

Επιλέξτε πάνω στην εικόνα για να δείτε το φυλλάδιο σε πλήρη οθόνη

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή pdf

Επιθυμείτε δωρεάν αξιολόγηση της γεφυροπλάστιγγάς σας;

Μάθετε αν μπορείτε να αναβαθμίσετε την γεφυροπλάστιγγά σας στην τεχνολογία PDX

Οι ψηφιακές δυναμοκυψέλες PDX είναι κατάλληλες για εγκατάσταση στις περισσότερες γεφυροπλάστιγγες της αγοράς. Εάν η πλατφόρμα σας είναι σε καλή κατάσταση, η αναβάθμιση σε δυναμοκυψέλες PDX θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι μηχανικοί της ΝΕΥΤΩΝ μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση της πλατφόρμας σας με μία επίσκεψη και να προσδιορίσουν αν μπορείτε να επωφεληθείτε από μια αναβάθμιση δυναμοκυψελών.

Για να έλθουμε σε άμεση επαφή μαζί μας, παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6690900 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας – Δωρεάν Αξιολόγηση Γεφυροπλάστιγγας
Ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε ή έχετε αντιμετωπίσει με την υπάρχουσα γεφυροπλάστιγγά σας;

Invalid Input
Λάθος εισαγωγή
Εταιρεία: (*)
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Ονοματεπώνυμο: (*)
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Τηλέφωνο: (*)
Λάθος εισαγωγή.
E-mail: (*)
Λάθος εισαγωγή email.
   
  
* Τα πεδία με τον αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.
 

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

να επιλέξετε τον κατάλληλο ζυγό για την εφαρμογή σας.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

να επιλέξετε την κατάλληλη γεφυροπλάστιγγα για την εφαρμογή σας.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε online ή καλέστε: 210 6654544.

Κατεβάστε τα φυλλάδιά μας

 

Τεύχη QualiPlant

QualiPlant 08, Φεβρουάριος 2014: Έλεγχος βάρους φορτηγών αυτοκινήτων.
QualiPlant 07, Δεκέμβριος 2013: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εξειδικευμένη βιομηχανική ζύγιση.
QualiPlant 06, Σεπτέμβριος 2012: Σας ταλαιπωρεί η γεφυροπλάστιγγά σας; Αναβαθμίστε τη.
QualiPlant 05, Μάρτιος 2012: Εκτέλεση συνταγών στη βιομηχανία τροφίμων.
QualiPlant 04, Ιανουάριος 2011: Ο ανοξείδωτος χάλυβας στα μηχανήματα παραγωγής.
Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τις διαφορετικές ποιότητες ανοξείδωτου χάλυβα.
QualiPlant 03, Οκτώβριος 2010: Καλύπτει τις τελευταίες προδιαγραφές υγιεινής ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων;
QualiPlant 02, Μάιος 2010: Το σήμα "e" στις συσκευασίες των προϊόντων.
QualiPlant 01, Απρίλιος 2010: Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ζυγό για την εφαρμογή σας.

Mettler Toledo Markem-Imaje Robopac Zebra Datamax